Home Hybride
 

Alles over hybride techniek

Toyota Prius hybride

Hybride rijden doet u bij Van Dorst

Bent u geïnteresseerd in een hybride auto of rijdt u al hybride, maar wilt u graag een Toyota of Lexus hybride check laten uitvoeren? Dan bent u bij Van Dorst aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u alles wat u wilt weten over hybride rijden. Wat is een hybride auto? Hoe gaat de hybride techniek nou eigenlijk in zijn werk? Wat zijn de voordelen van hybride rijden en waarom is het voordelig om een hybride auto te rijden bij Van Dorst? Bent u nieuwsgierig naar het actuele hybride aanbod bij Van Dorst? Bekijk het hier.

- Occasion hybride voorraad - Nieuwe Toyota hybride modellen - Nieuwe Lexus hybride modellen

De evolutie van hybride rijden

Hybride evolutie
Een hybride auto is een auto waarbij een combinatie wordt gemaakt van verschillende aandrijvingstechnieken. De hybride techniek in auto's kent een lange voorgeschiedenis zoals in bovenstaande tijdlijn is te zien. Van Dorst is al jarenlang een deskundige op het gebied van hybride rijden mede dankzij de vooruitstrevende ontwikkelingen bij die gedaan zijn bij Toyota en Lexus. Wist u bijvoorbeeld dat Toyota met de Prius in 1997 de allereerste hybride auto op de markt bracht die voor de consument beschikbaar werd?

Wereldwijd rijden er zo'n 7 miljoen Toyota hybrides rond. Daarnaast introduceerde Lexus al in 2004 's werelds eerste Full Hybrid in het premium segment. Dit heeft er toegeleid dat zowel Toyota als Lexus zich de afgelopen jaren flink heeft weten uit te breiden met een uitgebreide range aan Hybride modellen.

Jarenlange ervaring met de hybride techniek

Bij Van Dorst gaan wij graag mee met de nieuwste ontwikkelingen. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van hybride rijden durven wij onszelf een absolute specialist te noemen. Maar hoe werkt de hybride techniek van Toyota en Lexus nou eigenlijk?

Twee motoren
Een hybride auto bestaat uit zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Een verbrandingsmotor, de naam zegt het al, loopt op benzine. De elektromotor daarentegen haalt zijn kracht uit een accu. Een hybride bestaat dus uit twee motoren. De twee motoren wisselen elkaar af. Op deze manier gaat de auto op een efficiënte wijze om met het milieu, uw rijgedrag en niet onbelangrijk uw portemonnee. De Hybrid Synergy Drive® van Toyota en de Lexus Hybrid Drive zijn inmiddels zo geavanceerd dat u hier verder niks voor hoeft te doen. De twee motoren wisselen elkaar automatisch af. Handig want op deze manier kunt u zich volledig concentreren op de weg.

Full Hybrid
Het Full Hybrid systeem in een Toyota en een Lexus is het meest geavanceerd van alle hybride systemen. Zo kan er met deze aandrijflijn volledig elektrisch worden gereden, alleen met de verbrandingsmotor, of door een combinatie van beide. Op het moment van starten en bij lage snelheden, wordt de auto aangedreven door de stille elektromotor. Ideaal want op deze momenten stoot de auto geen schadelijke stoffen uit en de auto laag in verbruik. Bij stilstand, wanneer u bijvoorbeeld moet wachten bij een stoplicht, zijn beide motors zelfs uitgeschakeld. Zodra u weer gas geeft start de motor automatisch en rijdt u direct weg. Op het moment dat uw snelheid hoger wordt, zoals op de snelweg, springt de verbrandingsmotor bij om extra vermogen te creëren. 

Het Full Hybride systeem van Toyota en Lexus is toonaangevend door een intelligente wijze automatisch te bepalen welke krachtbron op welk moment tijdens het rijden moet worden ingezet. Bovendien laadt de accu met behulp van de regeneratieve energie van het remsysteem zichzelf weer op. Vrijgekomen energie door te remmen wordt dus gebruikt om de accu weer op te laden. Super makkelijk, gebruiksvriendelijk en geen onnodige tijdverspilling met een oplaadkabel.

De voordelen van hybride rijden

Een Full Hybrid Toyota of Lexus bij Van Dorst rijden heeft veel voordelen.

Met de juiste focus op weg
Ontspannen rijden met een standaard automaat en de automatische overgang van elektrisch naar benzine zorgt er voor dat u zich volledig kunt richten op de weg. Daarnaast zijn onze hybride opvallend stil.

Soepel rijgedrag
Een Full Hybrid trekt bovendien snel op. Dit komt door de directe reactie op het gaspedaal, de traploze versnelling en het instant vermogen van de elektromotor. Zelf ervaren hoe soepel een hybride rijdt? Plan een proefrit in.

Gemak
Door de standaard automaat wordt het rijden in een hybride nog makkelijker. Bij lage snelheden schakelt de benzine motor automatisch over op de elektromotor en zelfs het opladen wordt automatisch gereld. U hoeft nergens aan te denken!

Lage kosten
Een hybride is daarnaast erg voordelig voor de portemonnee. Een Full Hybrid is milieuvriendelijk en hierdoor goedkoper in de motorrijtuigenbelasting. Daarnaast verbruikt hij minder benzine en heeft een Full Hybrid minder onderhoudsgevoelige onderdelen. Zo bespaart u op brandstof- en onderhoudskosten. Bij Van Dorst raden we u wel aan uw Toyota of Lexus op tijd te laten checken. Zo voorkomt u onnodige slijtage en geniet u nog langer van het hybride rijden.

Betrouwbaar
Al sinds 1997 zijn onze merken toonaangevend marktleider in het hybride segment. Ook bij Van Dorst zijn we sinds die tijd al bezig met het verdiepen in de hybride techniek. Onze verkoopadviseurs kunnen u dan ook alle ins- en outs vertellen over het hybride rijden. Daarnaast zijn onze werkplaatsen volledig gespecialiseerd in de hybride techniek. Betrouwbaarheid en kwaliteit dat is wat u mag verwachten wanneer u kiest voor hybride rijden bij Van Dorst.

Duurzaam
Dat een Full Hybrid Toyota en Lexus duurzaam zijn bewijzen de cijfers. Een leuk feitje is dat de Toyota hybrides samen als zo'n 1,2 miljard liter benzine en 34 miljoen ton CO2 hebben bespaard.

Hybride check bij Van Dorst

Om het optimaal functioneren van uw Toyota en Lexus hybride te garanderen is het aan te raden om op tijd een hybride check uit te laten voeren. Zo weet u dat het systeem naar behoren werkt en zo behoudt u de optimale performance. Profiteer nu van een heel voordelige service. Laat de hybride check in combinatie met een onderhoudsbeurt uitvoeren vanaf slechts € 39,95,-.

Het hybride systeem wordt stapsgewijs gecontroleerd op de volgende punten:

  • Controle storingscodes
  • Hybride batterij
  • Batterij isolatie
  • Hybride koelingscomponenten


- Werkplaatsafspraak maken

Wij voeren een controle uit die het gehele hybride batterijsysteem test. Zo bent u er zeker van dat u zorgeloos op weg kunt. U heeft tot uw volgende onderhoudsbeurt (dus minstens voor 1 jaar of de komende 15.000 kilometer) de zekerheid dat bij een defect aan de hybride batterij dit kosteloos door uw Toyota- of Lexusdealer wordt vergoed. Onbezorgd genieten doet u met een hybride.

actie
Toyota hybride check
Toyota Hybride Zekerheid Controle
Geniet van eindeloos rijplezier! Laat uw Toyota Hybride controleren voor € 39,95 i.c.m. een onderhoudsbeurt.
actie
Lexus hybride check
Lexus Hybrid Health Check
Ervaar de ultieme rijervaring met een Lexus hybride. Geniet van een eindeloze performance. Doe de Hybrid Health Check vanaf € 59,95 i.c.m. een onderhoudsbeurt.
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
actie
Uw persoonlijke klantensite
Uw persoonlijke klantensite
Met Mijn.VanDorst.nl kunt u gemakkelijk en snel een werkplaatsafspraak maken. Maar u heeft hiermee ook zelf de regie over de gegevens die van u bij ons bekend zijn. Bent u verhuisd of zijn u persoonsgegevens gewijzigd? U kunt het zelf gemakkelijk aanpassen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
actie
Een proefrit bij u thuis of op het werk?
Een proefrit bij u thuis of op het werk?
Heeft u een overvolle agenda op uw werk of een simpelweg te weinig vrije tijd? Wilt u wel graag uw mogelijke nieuwe auto ervaren? Van Dorst biedt u de ideale oplossing: de Proefrit aan Huis. U hoeft niet naar onze showroom toe te komen, wij komen naar u toe!
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.