Home Lexus LS 2018

De nieuwe Lexus LS 500h

Nieuwe Lexus LS 500h
 

Vakmanschap, gastvrijheid en ultiem rijcomfort: de Lexus LS 500h

Op de autosalon van Genève kon u al genieten van de eerste onthulling van het state-of-the-art design van de nieuwe Lexus LS 500h. De LS biedt u dezelfde ruimte en comfort als een premium sedan u biedt, maar dan in het silhouet van een prachtige, stijlvolle coupé.  Hoofd-engineer Toshio Asahi zegt over de nieuwe Lexus LS:” Niet alleen symboliseert de nieuwe LS alles waar Lexus anno 2017 voor staat, hij vertegenwoordigt ook de nieuwste generatie luxueuze auto’s die ontwikkeld en gebouwd zijn volgens de allerbeste Japanse traditie”. Deze Japanse traditie zorgt ervoor dat u kunt genieten van een topklasse limousine, zonder compromissen. Wat Toshio Asahi zegt vat de gehele limousine samen: “De Lexus LS gaat verder dan welk ander topmodel ook en overtreft alle verwachtingen die mensen van een topklasse limousine hebben. Wilt u meer weten over de Lexus LS? Kom dan naar Van Dorst Lexus Breda om de mogelijkheden voor u te bespreken.

v.a. € 116.995,-

Nóg meer rijcomfort

Het nieuwe GA-L platform was voor het eerste te zien op de topklasse coupé, de LC 500(h). Dit platform heeft een kortere wielbasis en is het stijfste platform dat Lexus ooit heeft ontwikkeld. De stabiliteit en het comfort van de koets zijn erop vooruitgegaan door de lagere, meer centrale positie van de motor en het lagere zwaartepunt. De bestuurder zal merken dat de top limousine meer dynamiek kent tijdens het rijden. Standaard op de LS 500h is het geavanceerde chassiscontrolesysteem VDIM. Dit systeem, Vehicle Dynamics Integrated Management, zorgt voor verbeterde grip, wendbaarheid, veiligheid en rijcomfort van een hoog niveau. Om extra wendbaar te zijn is de Lexus LS uitgerust met Lexus Dynamic Handling (LDH). Deze vierwielbesturing zorgt voor een fijne draaicirkel. Het toch al hoge rijcomfort van de Lexus krijgt een extra dimensie met de luchtvering (optioneel) en de actieve stabilisatoren.

Nieuwe Lexus LS500h F SPORT

Volledig nieuwe motorisatie

Voor deze vijfde generatie van de LS heeft Lexus een volledig nieuwe motor ontwikkeld. Het uitgangspunt van deze motor was dat hij de kracht en souplesse moest hebben van een V8, maar zonder het relatief hoge brandstofgebruik. Lexus is daarin geslaagd met de ontwikkeling van een 3,5 liter V6 Dual VVT-i benzinemotor. In combinatie met twee krachtige elektromotoren en een lithium-ionbatterij levert deze aandrijflijn een combineerd vermogen van 359pk/264 kW. Het rijplezier staat bij deze toplimousine op een hoger plan, door het innovatieve Multi Stage Hybrid systeem met 10-traps automatische transmissie. Met snelle schakeltijden is het kenmerkende Lexus-gevoel in de auto hetzelfde gebleven; een heerlijke soepele en stille ervaring. Het motortoerental is bijvoorbeeld lager dan ooit bij hoge snelheden én tot een snelheid van 140 km/uur kunt u volledig elektrisch rijden.

Motorisatie Lexus LS500h
Nieuwe Lexus LS 500h

Japans vakmanschap

De Takumi-ambachtslieden hebben een schitterend resultaat geleverd in het weldadige interieur. Dit kunt u zien aan de Shimamoku-houtpatronen die mooi bewerkt zijn met handwerk en lasertechnologie. De sfeerverlichting in het interieur is geïnspireerd op het licht dat de traditionele Japanse lantaarns geven. Ook zijn de mooiste ledersoorten gebruikt, bijvoorbeeld op de armsteunen die lijken te zweven naast het portier. De bekleding in het portier is geïnspireerd op de Japanse kunst in het vouwen van papier; origami. Een mooi detail daarin is dat in het driedimensionale patroon u het Lexus logo kunt herkennen; een patroon wat er overigens in het donker anders uitziet dan bij daglicht. Nog zo’n exclusief Takumi-kenmerk is het authentieke Japanse Kiriko-glas dat gebruikt wordt voor de decoratiepanelen. U merkt dat de gehele auto echt op vakmanschap gebouwd is en er over ieder detail is nagedacht.
Nieuwe Lexus LS 500h F Sport voorzijde
Nieuwe Lexus LS 500h F Sport zijkant
Nieuwe Lexus LS500h interieur
Interieur nieuwe Lexus LS 500h

Omotenashi

Omotenashi staat voor toegewijde Japanse gastvrijheid. De LS500h wil dat ook echt laten zien en laten ervaren in het interieur. De voorstoelen bijvoorbeeld, zijn op 28 manieren verstelbaar zodat u altijd de juiste zitpositie kunt vinden. Ook de juiste temperatuur zal geen probleem zijn, omdat de stoelen verwarmbaar zijn én over ventilatie-elementen beschikken. Lange ritten hoeven ook geen probleem te zijn door massagefunctie op de zetels. De LS kan worden uitgerust met het grootste kleuren HUD (Head-up display) dat er op dit moment op de markt te vinden is; maar liefst 24 inch. Achterin is de LS naar keuze uit te rusten met de ultiem-comfortabele Ottoman-zetel. U kunt genieten van de meeste beenruimte die u ooit heeft gehad in een LS. De comfortstoel is uitgerust met Shiatsu-massage, een voetensteun én een verstelbare leuning die met maar liefst 48 graden naar achteren in te stellen is. Mark Levinson heeft weer een schitterende audio-ervaring afgeleverd met 3D Surround sound, met in totaal maar liefst 24 speakers in het interieur.

Innovatieve veiligheidstechnieken

Zoals u van Lexus gewend bent is ook de LS 500h rijk uitgerust op het gebied van veiligheid. Standaard is het model uitgerust met Lexus Safety System+. Deze actieve veiligheidssystemen helpen om een ongeval te voorkomen of de eventuele gevolgen beperken. Lexus Safety System + bestaat onder meer uit Pre-crash Safety, Rear Cross Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, en Advanced Lane Keeping Assist. 

Een primeur in de veiligheidssystemen is Intuitive Pedestrian Detection in combinatie met Active Steering. Dit systeem detecteert voetgangers en weet direct of er een mogelijke aanrijding plaats gaat vinden. Als dit zo is kan de LS automatisch afremmen en door het Active Steering zelfs de voetganger ontwijken, zonder de rijbaan te verlaten! U wordt hierop geattendeerd in het Head Up Display. In de nieuwe LS 500h wordt ook het nieuwe systeem CoDrive geïntroduceerd. Dit systeem neemt de besturing tijdelijk over waardoor u semi-autonoom kunt rijden.

Bent u benieuwd geworden naar de LS 500h?

Dat begrijpen we natuurlijk maar al te goed! Voor meer informatie kunt u natuurlijk terecht bij Lexus Breda. Onze verkoopadviseurs kunnen u alles vertellen over de nieuwe LS 500h!
Op zoek naar een gebruikte Lexus? Vind de auto die bij u past via onze online zoeker.
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.