APK bij Van Dorst altijd € 19,95 *

APK bij Van Dorst
 

Bij Van Dorst heeft u alles onder controle

Het is weer tijd voor de APK-keuring van uw auto. U kunt hiervoor terecht bij onze Toyota, Lexus, Mazda, Suzuki of Mitsubishi vestigingen. Bij Van Dorst keuren we uw auto voor € 19,95 inclusief wettelijke afmeldkosten en zonder bijkomende kosten*! Onze APK-keuring is gratis in combinatie met groot onderhoud. U betaalt dan enkel de wettelijke afmeldkosten.

Bent u in het bezit van de Van Dorst Service Card?
Dan is de APK helemaal gratis, inclusief afmeldkosten, viergas- of roetmeting. Meer weten over de Service Card? Lees alles over de Van Dorst Service Card.

Algemene Periodieke Keuring

Wanneer u in het bezit bent van een auto krijgt u te maken met de Algemene Periodieke Keuring. Hoe vaak uw auto moet worden gekeurd hangt af van het soort auto dat u rijdt. Zo vindt de eerste APK-keuring voor een nieuwe benzineauto of een hybride variant plaats na vier jaar en na de eerste APK-keuring dient de auto om de twee jaar gekeurd te worden tot het moment dat ze acht jaar oud is: dan geldt er een jaarlijkse controle. Een nieuwe dieselauto moet na een periode van drie jaar gekeurd worden. Na deze drie jaar moet u uw dieselauto jaarlijks laten keuren.

Op het moment van keuren wordt er een controle uitgevoerd op uw auto om te zien of deze nog aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Zo worden onderdelen als verlichting, stuurinrichting, remmen en banden gecheckt om er voor te zorgen dat het voertuig niet voor onveilige situaties kan zorgen in het verkeer. Daarnaast wordt er op deze wijze tevens rekening gehouden met het milieu, want een auto die teveel schadelijke stoffen uitstoot komt niet door de keuring.

APK controlepunten

De APK-keuring neemt doorgaans een half uur tot een uur in beslag. Bij een RDW-steekproefcontrole kan de APK-keuring tot anderhalf uur meer tijd in beslag nemen. Uw auto wordt op de volgende punten gecontroleerd:
 • Registratie: toetsing kenteken- en autogegevens aan RDW kentekenregister
 • Wielen en banden
 • Uitlaatgassen
 • Stuurinrichting
 • Autogordels
 • Remmen
 • Carrosserie
 • Verlichting
 • Wielophanging
 • Uitlaat
 • Vergrendeling
 • Voorruit
 • Spiegels
 • Claxon
 • Emissietest

Waarom een APK keuring bij Van Dorst?

Bij Van Dorst weet u exact waar u aan toe bent en bieden we net dat beetje extra. Zo betaalt u bij ons voor het uit laten voeren van een APK ook echt € 19,95 zonder bijkomende kosten! En op het moment dat u in het bezit bent van onze Service Card, is de keuring helemaal kosteloos. Wij belonen u immers graag voor het gestelde vertrouwen in Van Dorst.

Wanneer uw gegevens bij ons bekend zijn ontvangt u van ons tijdig een herinnering wanneer het tijd is voor de APK. Dat is wel zo makkelijk. U kunt uw auto tot twee maanden voor de verplichte keuringsdatum laten keuren, zonder dat de volgende keuringsdatum vervroegd wordt. Bij Van Dorst houden we van transparantie voor u en voor ons, want mocht er eventuele noodzakelijke reparaties aan de orde zijn dan zult u hier te allen tijde vooraf van op de hoogte worden gebracht. Zo beslist u zelf over eventuele extra kosten. Laat uw auto goed keuren tegen een voordelig tarief!

Waar kan ik mijn keuring laten uitvoeren?

Een APK-keuring uit laten voeren bij Van Dorst is mogelijk in al onze vestigingen. U kunt dus voor uw keuring terecht in Bergen op Zoom, Breda, Oisterwijk,Oosterhout, Rijen, Roosendaal, Waalwijk en Tilburg. Kies de vestiging die het dichtste bij u in de buurt is. Op onze vestigingspagina kunt u alle directe contactgegevens vinden, maar u kunt natuurlijk ook gemakkelijk zelf al online uw afspraak maken.

- APK afspraak maken


* Met uitzondering van de 'APK-straat' aan de Charles Petitweg 41 in Breda.
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
actie
Gratis pechhulp
Gratis pechhulp
Als eigenaar of berijder van een auto van Van Dorst heeft u recht op (gratis) pechhulp. Met uw persoonlijke pechhulppas bent u voorzien van mobiliteitsgarantie in binnen- en buitenland. Heeft u een probleem, dan staan we dag en nacht voor u klaar.
actie
Wat kost uw onderhoudsbeurt?
Wat kost uw onderhoudsbeurt?
U wilt weten wat u voor onderhoud & reparatie moet betalen, dat vinden wij logisch. U kunt daarom online bij ons een offerte voor onderhoud aanvragen.
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.