Remblokken

remsysteem
Het remsysteem in uw auto is een van de meest belangrijke onderdelen om u te voorzien van een veilige rit. Tot het remsysteem behoren onder andere de remblokken en de remschijven. Wat is de functie van een remblok? En belangrijker nog hoe onderhoud u uw remblokken en voorkomt u onnodige slijtage van het remsysteem. Van Dorst adviseert in alle gevallen de montage van originele remonderdelen, die garant staan voor het juiste remvermogen om de auto veilig tot stilstand te brengen. Onze service adviseurs staan voor u klaar om u te voorzien van kundig advies over het gebruik en het onderhoud van uw remmen.

De werking van een remblok

De remblokken in uw auto worden tijdens het rijden gebruikt wanneer u gaat remmen. Tijdens het remmen drukken de remblokken tegen de remschijven. Hierdoor slijt er iedere keer een dun laagje van de remblok af. De levensduur van de remblok is afhankelijk van de wijze waarop u gebruik maakt van uw auto. Wanneer u lange ritten maakt en veel op de snelweg zit zal u waarschijnlijk minder vaak op de rem hoeven te trappen dan wanneer u veelvuldig in de stad rijdt. Tijdens de APK- of onderhoudsbeurt worden de remblokken in uw auto gecontroleerd en zullen deze, indien er een minimum dikte is bereikt, vervangen worden.

Hoe onderhoud u uw remblokken?

Het is belangrijk dat de remblokken in uw auto optimaal werken, daarom is het altijd slim zelf in de gaten te houden of de remmen nog naar behoren werken. Hoort u bijvoorbeeld een schurend geluid tijdens het remmen? Dan kan het zijn dat uw remblokken versleten zijn. Het is tevens mogelijk dat uw auto zelf al aangeeft dat er iets mis is met het remsysteem. U kunt dit signaal herkennen aan het waarschuwingslampje wat gaat branden in uw dashboard. Twijfelt u of heeft u vragen over uw remblokken? Neem contact op met uw service adviseur of plan direct uw werkplaatsafspraak.

Maak gemakkelijk en snel online uw afspraak voor onderhoud, reparatie of vervanging.
actie
Controleer of vervang uw accu
Controleer of vervang uw accu
Bijna niets is vervelender dan met een lege accu komen te staan. Voorkomen is beter dan genezen. Laat uw accu daarom tijdig controleren of vervangen.
Remschijven
actie
Remschijven
Remschijven
Ontzettend belangrijk voor de veiligheid van u en uw passagiers. Zie er op toe dat uw remschijven in goede conditie zijn; een noodstop komt soms onverwacht! Lees hier bij Van Dorst meer informatie over remschijven
actie
Ververs tijdig uw olie
Ververs tijdig uw olie
Tijdig uw olie verversen is noodzakelijk voor het in conditie houden van uw motor. Onze serviceadviseurs weten welke olie voor uw auto benodigd is en adviseren u hier graag over.
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.