Remschijven

remsysteem
Om veilig op weg te kunnen is het noodzakelijk dat het remsysteem in uw auto optimaal werkt. Het remsysteem bestaat onder andere uit remblokken en remschijven. We informeren u graag over de werking van en het onderhoud aan de remschijven in uw auto. Niet alleen bent u dan op de hoogte van wat wij aan uw auto doen in het geval u langs komt voor een onderhoudsbeurt. U kunt tevens zelf controleren of u veilig op weg kunt. Van Dorst adviseert in alle gevallen de montage van originele remonderdelen, die garant staan voor het juiste remvermogen om de auto veilig tot stilstand te brengen. Heeft u vragen? Stel ze gerust aan uw service adviseur bij Van Dorst.

De werking van de remschijf

De remschijven in uw auto zorgen er voor de auto op tijd zijn snelheid aanpast en tot stilstand komt in het geval de situatie op de weg hier om vraagt. Wanneer u het rempedaal intrapt, worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Hierbij ontstaat wrijving wat zich omzet in remkracht. Doordat de remblok keer op keer op de remschijf drukt, zal er aan beide onderdelen na enige tijd slijtage zichtbaar zijn. Over het algemeen zullen de remblokken eerder versleten zijn dan de remschijven, maar ook de remschijven zullen op den duur vervangen moeten worden.

Hoe onderhoud u uw remschijven?

Het vervangen van de remschijven vraagt om kennis van de specialist. Wij adviseren dit dan ook niet zelf te doen, indien u hier geen ervaring mee heeft. Wat u wel zelf kunt doen, is af en toe controleren of het remsysteem nog naar behoren werkt.

Voelt u bijvoorbeeld een wisselende remkracht of trillingen bij het remmen, dan kan het zijn dat uw schijven versleten of krom zijn en dus toe zijn aan vervanging. In sommige gevallen geeft de auto zelf aan dat er iets mis is met uw remsysteem. Op dit soort momenten gaat er lampje met een uitroepteken in uw dashboard branden. Bij twijfel adviseren wij altijd contact op te nemen met uw service adviseur. Maak eenvoudig online uw werkplaatsafspraak.
Maak gemakkelijk en snel online uw afspraak voor onderhoud, reparatie of vervanging.
Remblokken
actie
Remblokken
Remblokken
Ontzettend belangrijk voor de veiligheid van u en uw passagiers. Zie er op toe dat uw remblokken in goede conditie zijn; een noodstop komt soms onverwacht! Lees hier bij Van Dorst meer informatie over remblokken.
actie
Voorkom vervelende geurtjes
Vervang op tijd uw interieurfilter
Wist u dat er gemiddeld zo'n 300 kubieke meter buitenlucht per uur door het interieurfilter stroomt? Vervang daarom op tijd uw interieurfilter om vervuilde lucht en stoffen tegen te gaan.
actie
Controleer of vervang uw accu
Controleer of vervang uw accu
Bijna niets is vervelender dan met een lege accu komen te staan. Voorkomen is beter dan genezen. Laat uw accu daarom tijdig controleren of vervangen.
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.