Home Onderhoud Aircoservice
 

Aircoservice bij Van Dorst

airco climate control

Houd het hoofd koel en reken op onze aircoservice

Bij Van Dorst weten we alles over airconditioning in uw auto. Een airco in de auto zorgt namelijk naast verkoeling voor het onttrekken van vocht, waarmee aangeslagen autoruiten tot het verleden behoren. Een airco in de auto verhoogt daarmee de verkeersveiligheid. Vandaar ook dat het van belang is dat de airconditioning in uw auto naar behoren werkt. Bij Van Dorst voeren onze specialisten in de werkplaats een gratis airco controle uit en wordt het volledige systeem al gereinigd binnen een half uur. Een werkplaatsafspraak plant u gemakkelijk via onze online werkplaatsmodule.

Hoe werkt de airconditioning in uw auto?

aircosysteem

Het principe van airconditioning is eenvoudig: instromende buitenlucht wordt gekoeld wanneer het door de verdamper van de airco stroomt en wordt vervolgens de auto ingeblazen. Een effectief proces, maar niet zonder bijwerkingen. De waterdamp van de instromende buitenlucht condenseert op de koude verdamper. De combinatie vochtigheid en warmte is een ideale voedingsbodem voor de ontwikkeling van algen, bacteriën en andere micro-organismen. Deze komen met de koele lucht in de auto terecht en kunnen de oorzaak zijn van geïrriteerde luchtwegen, allergische reacties en ander ongemak. Het aircosysteem bestaat in grote lijnen uit een gesloten systeem, waarin een koudemiddel circuleert, bestaande uit bovenstaande componenten.

Het gasvormige koudemiddel wordt gecomprimeerd en condenseert door hoge druk en afkoeling in de condensor. Door verneveling van het koudemiddel verdampt de vloeistof in de verdamper en onttrekt daarbij warmte aan de omgeving. De binnenkomende lucht stroomt langs de verdamper en koelt het interieur. Daar koude lucht minder waterdamp kan bevatten, is de luchtvochtigheid laag.

Airco reiniging

Heerlijk dus een goed werkende airconditioning in uw auto. Toch kan het systeem ook voor vervelende bijkomende klachten zorgen zoals verkoudheid, tranende ogen, keelpijn geïrriteerde luchtwegen of stank wanneer het niet naar behoren werkt. Onze effectieve reinigingsmethode maakt een einde aan deze vervelende bijwerkingen en kost slechts € 39,-. Een jaarlijkse behandeling van 30 minuten is voldoende voor een volledig gereinigde verdamper. Tevens controleren wij het interieur- of pollenfilter en vervangen dit voor u indien nodig. Voor sterk vervuilde aircosystemen adviseren wij u een ozonbehandeling, waarmee organismen en stank grondig, snel en adequaat verwijderd worden. Wilt u weten of uw auto toe is aan een airco reiniging? Neem direct contact op met onze serviceadviseurs of maak online een afspraak.

Wilt u meer tips over het gebruik van uw airconditioning? Bekijk ze hier:

- Bekijk hier de aircotips

Airco controle

Twijfelt u over de werking van uw airco en wilt u graag het zekere voor het onzekere nemen? Kom dan langs in onze vestiging om een gratis airco controle uit te laten voeren. Het aircosysteem wordt op de volgende aspecten gecontroleerd:
  • temperaturen
  • leidingen
  • compressor
  • riemen
  • kijkglas
  • condensafvoer
  • interieurfilter
U vindt ons in Bergen op Zoom, Breda, Oisterwijk, Oosterhout, Rijen, Roosendaal, Tilburg en Waalwijk. Wacht niet te lang en laat uw airconditioning in uw auto tijdig controleren.

Airco onderhoud

Een aircosysteem is gevuld met koudemiddel, dat door de compressor rondgepompt wordt in het systeem. Na verloop van tijd kan de airco zijn werking verliezen doordat het systeem koudemiddel verliest. U kunt dit vergelijken met het drukverlies in een band. Bij Van Dorst raden we u aan uw airco periodiek te laten controleren. Indien blijkt dat de airco koudemiddel verloren heeft, kan het volledige systeem opnieuw afgevuld worden. Het afvullen van de airco bedraagt € 99,-. Wilt u meer weten over de werking van de airco? Bekijk dan hier onze handige aircotips.

Waarom uw airco laten controleren bij Van Dorst

Bij Van Dorst weet u exact waar u aan toe bent. Wij hebben gecertificeerd personeel voor u klaar staan om het onderhoud of de reparatie aan het aircosysteem van uw auto uit te voeren. U vindt ons op meerdere plaatsen in Midden- en West-Brabant. Makkelijk en altijd in de buurt. Maak snel uw werkplaatsafspraak.
actie
Uw persoonlijke klantensite
Uw persoonlijke klantensite
Met Mijn.VanDorst.nl kunt u gemakkelijk en snel een werkplaatsafspraak maken. Maar u heeft hiermee ook zelf de regie over de gegevens die van u bij ons bekend zijn. Bent u verhuisd of zijn u persoonsgegevens gewijzigd? U kunt het zelf gemakkelijk aanpassen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
actie
Occasions bij Van Dorst
Occasions bij Van Dorst
Via onze online occasionzoeker kunt u direct ons gehele aanbod gebruikte auto's bekijken. Vind de occasion die u zoekt!
actie
APK bij Van Dorst
Een APK kost bij Van Dorst altijd slechts €19,95 all-in. Plant u uw APK tegelijk met een onderhoudsbeurt, dan is uw APK in vrijwel alle gevallen zelfs geheel gratis. Plan nu zelf online uw APK-keuring in via onze site.
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.