Home Onderhoud Banden Bandenwissel
 

Bandenwissel

banden wissel

De juiste banden voor ieder seizoen

Wanneer moet u uw banden wisselen of vervangen? Deze vraag is afhankelijk van verschillende situaties. Bij Van Dorst adviseren onze service adviseurs altijd passende banden voor ieder seizoen. Zo voorkomt u onnodige slijtage en gevaarlijke situaties. Daarnaast kan het zijn dat uw banden zo dusdanig versleten zijn dat ze toe zijn aan vervanging. Ook in dit soort gevallen bent u bij Van Dorst aan het juiste adres. Hieronder leest u meer over het wisselen en vervangen van een band. Heeft u vragen of wilt u graag direct een werkplaatsafspraak maken? Plan gemakkelijk uw afspraak online via de werkplaatsmodule.

Kies uw nieuwe banden

Wanneer is het verstandig om uw banden te wisselen?

Het klinkt vrij logisch. In de zomer is het verstandig te rijden op zomerbanden, evenals dat het in de winter beter is om met winterbanden te rijden. Niet alleen is dit veiliger voor uzelf en uw medeweggebruikers u voorkomt tevens onnodige slijtage aan uw banden. Een zomerband heeft is gemaakt van een hardere rubbersoort en heeft minder diepe groeven, waardoor de band betere grip heeft met het wegdek tijdens hoge temperaturen. Een winterband heeft daarentegen bredere groeven en dwarslamellen om bij temperaturen onder de 7 graden Celsius optimaal te kunnen presteren. Winterbanden zullen sneller slijten onder zomerse omstandigheden en hetzelfde geldt voor zomerbanden in het winterseizoen.

Onze service adviseurs raden u aan uw banden op tijd om te wisselen wanneer de overgang plaatsvindt van het zomer- naar het winterseizoen en andersom. Meestal vindt de zomerbandwissel plaats vanaf begin maart met uitloop in april. De winterbandenwissel is meestal vanaf begin september weer aan de orde. Twijfelt u of wilt u graag via ons bericht ontvangen? Onze service adviseurs helpen u graag. Zo bent u altijd goed voorbereid op weg en voorkomt u onnodige slijtage. Daarnaast bespaart u op wisselkosten wanneer u een complete set aan banden en wielen in één keer laat wisselen. Plan gemakkelijk uw werkplaatsafspraak via onze online module.

- werkplaatsafspraak maken

Wanneer moet u uw banden vervangen voor nieuwe banden?

U bent verplicht uw banden te vervangen wanneer het restprofiel van uw band nog maar 1,6 mm is. Bij Van Dorst raden we aan uw zomerbanden te vervangen wanneer de profieldiepte 2 mm bedraagt. In de winter zijn uw winterbanden aan vervanging toe wanneer er sprake is van een profieldiepte van minimaal 4 mm.

Zelf uw profiel controleren
U kunt ook zelf gemakkelijk uw profieldiepte van uw banden meten. Dit doet u met behulp van de Tread Wear Indicator (TWI indicatoren). U vindt deze indicatoren aan de zijkant van de band. In de groef van de band vindt u meetpunten waarmee de hoogte van 1,6 mm en voor winterbanden 4 mm is aangegeven. Wanneer het profiel grenst aan deze hoogtes is het van belang uw banden te laten vervangen.

Tarieven bandenwissel

- Monteren bij aanschaf gratis 
- Wielen wisselen bij groot onderhoud        € 25,- 
- Wielen wisselen per keer € 45,- 
- Opslag per half jaar € 35,- 
- Banden wissel € 79,- 
- Wielen balanceren (indien nodig) € 35,- 
- Wielen reinigen (indien nodig) € 10,-

Wat houdt een bandenwissel in?

Bandenwissel

Beschikt u naast uw zomerbanden over winterbanden en maar 1 set wielen? Dan moeten de zomerbanden van de wielen gedemonteerd worden alvorens de winterbanden om de wielen gemonteerd kunnen worden. De band-wielcombinatie moet iedere keer na montage opnieuw gebalanceerd worden om ev. trilling en vroegtijdige slijtage te voorkomen. Met het omwisselen van de banden is een monteur al gauw een uur bezig. De twee keer per jaar terugkerende kosten zijn hoger dan het wisselen van complete wielensets.

Wielenwissel

Wanneer u over een set winterbanden inclusief wielen beschikt, oftewel een set winterwielen naast uw bestaande zomerwielenset dienen alleen de wielen van de auto gedemonteerd en weer gemonteerd te worden. Ev. kunnen wielmoeren of –bouten van de zomerset anders zijn dan die van de winterset! Denkt u ook aan het meebrengen van de passende dopsleutel voor het losdraaien van ev. slotmoeren of –bouten ter voorkoming van diefstal? De monteur beschikt niet over alle verschillende dopsleutels! Omdat de wielen bij een grote onderhoudsbeurt toch van de auto gedemonteerd moeten worden levert het combineren van de wielenwissel met de grote onderhoudsbeurt u voordeel op: u betaalt dan € 25,- i.p.v. € 45,-.

Opslag

Zowel bandensets als complete wielensets zijn welkom in ons bandenmotel. Hier liggen uw banden vrij van zonlicht, droog, vetvrij en verzekerd opgeslagen tot de volgende banden- of wielenwissel. Wij brengen per halfjaar een kostendekkend tarief van € 35,- per set in rekening, waarbij het niet uitmaakt of u banden of wielen in opslag achterlaat. Naast het op locatie leggen van de set wordt iedere band nauwkeurig door de monteur gecontroleerd op slijtage en wordt de profieldiepte gemeten en geregistreerd in het bandenregistratiesysteem. Voordat de banden weer onder de auto gaan, worden de banden op de juiste spanning gebracht. Er komt dus behoorlijk wat kijken bij de opslag van uw zomer of –winterset.

Waarom een bandenwissel bij Van Dorst

In deze video laten wij u zien hoe een bandenwissel in zijn werk gaat en waarom het van belang is uw band tijdig te vervangen. Bij Van Dorst wordt u altijd geholpen door deskundige medewerkers, die u voorzien van het juiste advies. 

Voor u het weet bent u weer op weg. Daarnaast vindt u ons op verschillende locaties in Midden- en West-Brabant. Wij zijn gevestigd in Bergen op Zoom, Breda, Oisterwijk, Oosterhout, Rijen, Roosendaal, Tilburg en Waalwijk. U kunt tevens gemakkelijk online uw afspraak inplannen via onze werkplaatsmodule.
actie
APK bij Van Dorst
Een APK kost bij Van Dorst altijd slechts €19,95 all-in. Plant u uw APK tegelijk met een onderhoudsbeurt, dan is uw APK in vrijwel alle gevallen zelfs geheel gratis. Plan nu zelf online uw APK-keuring in via onze site.
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
actie
Uw persoonlijke klantensite
Uw persoonlijke klantensite
Met Mijn.VanDorst.nl kunt u gemakkelijk en snel een werkplaatsafspraak maken. Maar u heeft hiermee ook zelf de regie over de gegevens die van u bij ons bekend zijn. Bent u verhuisd of zijn u persoonsgegevens gewijzigd? U kunt het zelf gemakkelijk aanpassen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
actie
Voor uw veiligheid
Voor uw veiligheid
Het is het enige contact tussen uw auto en het wegdek, uw banden. Zorg ervoor dat u de juiste banden monteert en dat u ze tijdig vervangt. Onze service adviseurs weten exact welke banden geschikt zijn voor uw auto.
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.