Home Onderhoud Banden Winterbanden
 

Winterbanden bij Van Dorst

winterbanden

Met de juiste banden ook in de winter goed voorbereid op weg

In winterse omstandigheden is het van belang uw auto te voorzien van de juiste banden. Een goede set winterbanden biedt namelijk meer grip dan zomerbanden bij slecht weer zoals sneeuw. Dit heeft er mee te maken dat het rubber van winterbanden een ander profiel en een zachtere samenstelling hebben.

Hieronder leest u meer over het 'hoe en waarom' wanneer we het hebben over winterbanden. Natuurlijk hebben we ook hele scherpe aanbiedingen voor u. Kies daarvoor hieronder uw merk en bekijk onze scherpe prijzen voor winterbandensets. 

Wilt u nog meer weten over winterbanden voor uw Toyota, Lexus, Mazda Suzuki of Mitsubishi? Of wilt u wellicht banden voor een ander merk? Vraag het één van onze service adviseurs. Natuurlijk kunt u ook direct online een afspraak maken voor de montage van uw set, of voor het wisselen van de banden die wij in opslag hebben voor u of die u van uit huis meeneemt.

Kies uw nieuwe banden

Winterbanden bij Van Dorst

Ook als de winter minder streng is, doet u er verstandig aan de aanschaf van winterbanden te overwegen. Uit onderzoek van Centraal Beheer Achmea is gebleken dat auto's met winterbanden structureel minder ongelukken hebben veroorzaakt dan auto's met zomerbanden in dezelfde periode. Belangrijk blijft wel dat u de rijstijl aanpast aan de weersomstandigheden en wegconditie, ook wanneer u op winterbanden rijdt. Bij Van Dorst Toyota, Lexus, Mazda, Suzuki en Mitsubishi hebben we een ruim aanbod aan winterbanden. Benieuwd of wij ook wat voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze service adviseurs of maak online een afspraak. U vindt ons in Breda, Bergen op Zoom, Oosterhout, Oisterwijk, Rijen, Roosendaal, Tilburg en Waalwijk.

Wat is een winterband?

Een winterband onderscheidt zich van een zomerband op enkele belangrijke punten die de grip verbetert bij temperaturen onder +7 Celsius. Zo is een winterband gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling en een ander profiel met bredere hoofdgroeven en dwarslamellen. De afbeelding hiernaast geeft weer dat de remweg van de winterband ten opzichte van de zomerband korter is bij een nat wegdek onder +7 Celsius en dat dit verschil groter wordt bij een besneeuwd wegdek. Naast een kortere remweg blijft de auto beter bestuurbaar en bewijzen winterbanden hun nut in regenachtige omstandigheden boven nul.

De wettelijke minimale profieldiepte van een band bedraagt 1,6 mm, waar de winterband bij een profieldiepte van minder dan 4 mm al gezien wordt als zomerband. Omdat het rubber van de winterband zachter is dan dat van de zomerband is het raadzaam de banden eens per halfjaar te wisselen. Dat voorkomt overmatige slijtage. Het wisselen van complete sets (banden en wielen) vergt minder tijd en bespaart u wisselkosten t.o.v. losse banden.
Winterbanden versus zomerbanden

Hoe herkent u een winterband?

Een winterband die de juiste eigenschappen bezit in sneeuw en ijs is voorzien van het sneeuwvloksymbool, zoals hiernaast is weergegeven. Ons advies is dan ook alleen winterbanden aan te schaffen die voorzien zijn van dit sneeuwvloksymbool. Het is niet vanzelfsprekend dat banden met het symbool M+S (mud and snow) over de vereiste eigenschappen t.b.v. winterse omstandigheden beschikken.

Zijn winterbanden verplicht?
De regelgeving omtrent winterbanden loopt per Europees land uiteen. Zo geldt de winterbanden verplichting in het ene land tijdens winterse omstandigheden, Duitsland bijvoorbeeld en in het andere land beperkt zich dit tot een vastgestelde periode, Oostenrijk bijvoorbeeld. Daarnaast bent u in sommige landen tevens verplicht sneeuwkettingen bij te hebben.
winterband sneeuwvlok symbool

Van Dorst adviseert winterbanden

Bent u op zoek naar winterbanden? Of wilt u graag meer informatie over winterbanden en de verschillende merken die wij bij Van Dorst leveren? Vraag het onze service adviseurs of maak direct online een werkplaatsafspraak.
actie
Wissel tijdig uw banden
Wissel tijdig uw banden
U kiest voor veiligheid, u kiest voor winterbanden. Zorg echter wel voor een tijdige wissel van zomerbanden naar winterbanden en andersom.
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
actie
Banden & Velgen
Banden & Velgen
Banden zijn er voor uw veiligheid en velgen voor de fraaie looks van uw auto. Een onmisbare combinatie. Meer informatie over banden en velgen leest u op onze speciale 'banden en velgen'-pagina.

Denk o.a. aan winterbanden, bandenspanningcontrole, bandenwissel, online bandenkiezer en lichtmetalen velgen.
actie
Wissel tijdig uw banden
Wissel tijdig uw banden
U kiest voor veiligheid, u kiest voor winterbanden. Zorg echter wel voor een tijdige wissel van zomerbanden naar winterbanden en andersom.
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.