Home Onderhoud Banden Yokohama
 

Yokohama banden een absoluut kwaliteitsproduct

Yokohama BluEarth

Van Dorst kiest al jarenlang voor Yokohama

Bij Van Dorst adviseren we YOKOHAMA banden, gebaseerd op de jarenlange ervaring met het merk en de intensieve samenwerking met onze merken Toyota, Lexus, Mazda, Suzuki en Mitsubishi. YOKOHAMA is al sinds 1973 een belangrijke speler op de Nederlandse markt voor onder andere personenwagens. In onze vestigingen worden de YOKOHAMA banden toegepast als belangrijkste eerste montage banden. Het bandenmerk is tevens een icoon in de internationale race- en ralleywereld en mag met recht een absoluut kwaliteitsproduct worden genoemd.

Als beste uit de test

Wellicht klinkt het merk YOKOHAMA u minder bekend in de oren. Toch meet dit merk zich met andere concurrerende merken zoals Michelin en Bridgestone en voldoet het aan alle eisen zoals deze zijn voorgeschreven volgens het Europees bandenlabel. Dit blijkt wel uit diverse onafhankelijke bandentests. Het TÜV SÜD is een internationale organisatie die zich bezig houdt met inspecties van producten. Vanuit dit instituut is er in 2012 een onafhankelijke bandentest gedaan. Uit het testrapport (76247582) is naar voren gekomen dat de YOKOHAMA "BluEarth AE-01" als meest brandstof besparende band uit de bechmarktest naar voren komt. Om u een beeld te geven van zo'n test kunt u de belangrijkste resultaten van testrapport 76247582 hieronder terug lezen. Wilt u liever een werkplaatsafspraak maken of meer informatie ontvangen over het merk YOKOHAMA? Plan gemakkelijk online uw werplaatsafspraak bij één van onze vestigingen of neem direct contact op met onze service adviseurs.

Testresultaten benchmarktest

In de testresultaten is met name gekeken naar de richtlijnen waaraan een band moet voldoen volgens het Europees Bandenlabel. De belangrijkste aspecten die de kwaliteit van een band bepalen zijn hierbij brandstofbesparing, remweg en geluid. Bij de test zijn de volgende leveranciers en banden getest in de bandenmaat 195/65R15:
  • YOKOHAMA BluEarth AE-01
  • Michelin Energy Saver
  • Pirelli Cinturato P1
  • Bridgestone Ecopia EP150

Brandstofbesparing

Uit de test is naar voren gekomen dat de rolweerstand van de YOKOHAMA BluEarth-AE01 beduidend lager is dan de concurrerende merken. De rolweerstand blijkt 17% beter te zijn dan het testgemiddelde van de merken waarmee vergeleken werd. Dat leidt tot de volgende indrukwekkende prestaties op het gebied van brandstofverbruik:

De BluEarth bespaart zo'n 1,4% tot wel 2% aan brandstof. Wanneer we deze resultaten vergelijken met andere A-merken blijft hieruit een besparing van maar liefst 4,8% of meer naar voren te komen ten opzichte van de Michelin Energy Saver en de Bridgestone Ecopia EP150. In de grafiek zien we hoeveel minder brandstof de BluEarth verbruikt ten opzichte van zijn concurrenten in liter per 100 kilometer.

Remweg

Ook de lengte van de remweg is onderzocht. Uit de TÜV SÜD test is naar voren gekomen dat bij het remmen op nat wegdek met de YOKOHAMA BluEarth de remweg 4,6% korter is dan het gemiddelde van de concurrerende geteste bandenmerken. Ook bij het remmen op droog wegdek zijn de prestaties van de BluEarth als beste getest. Met 103,60% is de remprestatie van de YOKOHAMA BluEarth beter ten opzichte van het gemiddelde van de andere merken.

Geluid

Bij het Europees Bandenlabel wordt eveneens gekeken naar het geluid wat een band produceert. Ook de TÜV SÜD heeft hierop een inspectie losgelaten. Een vermindering van de geluidsintensiteit met 3dB wil zeggen dat het geluid gehalveerd wordt. Uit de benchmark test blijkt dat de YOKOHAMA BluEarth met een 2dB lager afrol geluid absoluut stiller is dan zijn opponenten. In de afbeelding hiernaast is in de vergelijking van geluidsintensiteit tussen de verschillende bandenmerken duidelijk te zien dat YOKOHAMA BluEarth goed scoort.

ANWB Bandentest

Ook de ANWB heeft diverse YOKOHAMA banden getest. De testresultaten delen wij uiteraard graag met u. Klik op de betreffende band om het testresultaat te bekijken.

Yokohama ANWB Bandentest          Yokohama BluEarth ANWB bandentest          Yokohama W.drive ANWB bandentest

Afspraak maken bij Van Dorst?

Wilt u meer weten over het autobanden of het merk YOKOHAMA BluEarth vraag het uw service adviseur. U kunt bij hen tevens terecht voor het plannen van een afspraak om bijvoorbeeld uw banden te wisselen of te vervangen. Plan gemakkelijk online uw werkplaatsafspraak bij één van onze Toyota, Lexus, Suzuki of Mazda vestigingen in Breda, Oosterhout, Rijen, Roosendaal, Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk of Bergen op Zoom.
actie
Uw persoonlijke klantensite
Uw persoonlijke klantensite
Met Mijn.VanDorst.nl kunt u gemakkelijk en snel een werkplaatsafspraak maken. Maar u heeft hiermee ook zelf de regie over de gegevens die van u bij ons bekend zijn. Bent u verhuisd of zijn u persoonsgegevens gewijzigd? U kunt het zelf gemakkelijk aanpassen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
actie
Banden & Velgen
Banden & Velgen
Banden zijn er voor uw veiligheid en velgen voor de fraaie looks van uw auto. Een onmisbare combinatie. Meer informatie over banden en velgen leest u op onze speciale 'banden en velgen'-pagina.

Denk o.a. aan winterbanden, bandenspanningcontrole, bandenwissel, online bandenkiezer en lichtmetalen velgen.
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.