Home Onderhoud Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

distributieriem vervangen
 

De distributieriem vervangen

Wilt u de distributieriem van uw auto laten vervangen? Dat kan bij onze van Dorst vestigingen. Wanneer de distributieriem van uw auto breekt kan er grote schaden ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u deze riem op tijd laat vervangen. De distributieriem is namelijk een slijtageonderdeel van de motor. Dus maak op tijd een afspraak bij één van onze vestigingen.  

Afspraak maken


Wat is het verschil tussen de distributieriem en de distributieketting?

Een distributieriem is noodzakelijk om de motor van uw auto te laten starten. Daarom is het erg belangrijk om de riem periodiek te laten vervangen. De distributieriem zit in het hart van de motor en zorgt voor de aandrijving van de motor. De distributieriem is een getande riem die zorgt dat de ‘krukas’ de ‘nokkenas’ aandrijft. 

Niet alle auto's hebben een distributieriem. Deze auto's zijn namelijk voorzien van een distributieketting. Een distributieketting kan niet vervangen worden gedurende de levensjaren van de auto. 

 

distributieriem-van-dorst

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

De aanwezigheid van een distributieriem of distributieketting van een auto is niet alleen per merk verschillend maar ook per model of motor. Om erachter te komen wanneer u de distributieriem van uw auto het beste kunt laten vervangen, kunt u het instructieboekje van uw auto raadplegen of contact opnemen met van Dorst. Wij helpen u graag. 

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een distributieriem?

De kosten voor het vervangen van een distributieriem verschillen per merk, model en motor. Meestal wordt de distributieriem per set (distributieriem, spanrollen en omkeerrollen) vervangen omdat dit kostenefficiënter is.  In veel gevallen wordt ook de waterpomp in combinatie met koelvloeistof vervangen om dubbele reparatiekosten te voorkomen. Wilt u een kostenindicatie? Vraag dan een offerte aan. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over de prijs van het vervangen.


- Offerte aanvragen
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.