Home Onderhoud Onderhoudsbeurt

Inzicht in uw onderhoudsbeurt

Onderhoudsbeurt
 

Waarom een onderhoudsbeurt bij Van Dorst

Regelmatig onderhoud laten plegen is van belang om met uw auto veilig en betrouwbaar op weg te kunnen. Is uw auto al toe aan een onderhoudsbeurt? Bij Van Dorst bent u met uw Toyota, Suzuki, Lexus, Mazda en Mitsubishi aan het juiste adres, want onze monteurs kennen uw auto als geen ander en gebruiken altijd originele onderdelen. Daarnaast ontvangt u na iedere onderhoudsbeurt gratis 24-uurs Pechhulp door heel Europa. Zo blijven u en uw auto volledig up to date en geniet u jarenlang van een veilige en betrouwbare auto tegen voordelige en transparante tarieven.

- Werkplaatsafspraak maken

Zeggen wat we doen, doen wat we zeggen

Wat houdt een onderhoudsbeurt bij Van Dorst eigenlijk in? Voor een veilig en betrouwbaar functioneren van uw auto is het raadzaam elke 15.000 km of jaarlijks uw auto te laten onderhouden. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren onze monteurs uw auto op 50 tot 100 belangrijke punten. Zo voorkomt u overmatige vroegtijdige slijtage en de kans op een verhoogd brandstofverbruik. U kunt uw onderhoudsbeurt laten uitvoeren bij één van onze vestigingen. U vindt ons in Breda, Oosterhout, Rijen, Roosendaal, Tilburg, Waalwijk, Bergen op Zoom en Oisterwijk. Plan online uw werkplaatsafspraak!

Onderhoudsinterval
Van een kleine of een grote onderhoudsbeurt is tegenwoordig niet echt sprake meer. Het onderhoud aan uw auto wordt voorgeschreven op basis van het merk en het model wat u rijdt. Daarnaast wordt iedere beurt bijgehouden in het onderhoudsboekje van de betreffende auto, zo kan er exact bijgehouden worden wanneer de auto aan reparatie en onderhoud onderhevig is geweest. Makkelijk want op die manier brengen we uw rijgedrag in kaart en wordt het onderhoud aan uw auto hier volledig op afgestemd. En mocht u in de toekomst van plan zijn uw auto in te ruilen dan is een onderhoudsboekje wat up to date is een absolute meerwaarde voor de verkoop, want hiermee kunt u aantonen dat uw auto altijd goed onderhouden is.

Het onderhoud aan uw auto verdeeld in een viertal categorieën:
 1. Vaste jaarlijkse controle
  Laat uw auto jaarlijks inspecteren. Bij Van Dorst controleren we uw auto op belangrijke punten als de remschijven en blokken, de wielophanging, verschillende vloeistoffen zoals koelvloeistof en remvloeistof en de verversing en vervanging van motorolie en filter.
 2. Repareren van slijtage gevoelige onderdelen
  Er zijn onderdelen in uw auto waarvan de levensduur afhangt van het gebruik er van. Dus bent u veel onderweg en maakt u intensief gebruik van uw auto dan zullen onderdelen zoals de remblokken, remschijven en de koppelingsplaat sneller slijten en dus eerder vervangen moeten worden.
 3. Controle na een verstreken tijd of een vast aantal gereden kilometers
  Bepaalde onderdelen dienen vervangen te worden na een x aantal jaar of aantal gereden kilometers.   Een goed voorbeeld van een dergelijk onderdeel is de distributieriem.
 4. Onverwachte defecte onderdelen
  Helaas kunt u ook te maken krijgen met defecte onderdelen die u niet direct zou verwachten. Het wil namelijk niet altijd zeggen dat ieder onderdeel het volledige autoleven haalt. Hierbij moet u denken aan een lekkende waterpomp, een gebroken veer of een kapotte aandrijfas. Wanneer dit het geval is dient u zo snel mogelijk een werkplaatsafspraak te maken, zodat het probleem direct verholpen kan worden en slijtage aan andere onderdelen voorkomen kan worden. 

Vervangend vervoer bij Van Dorst?

Wij informeren u zo goed mogelijk vooraf over de verwachte tijdsduur van de werkzaamheden, zodat u zelf kunt bepalen of u wilt wachten tot de auto gereed is. Daarnaast stellen wij u graag passend vervangend vervoer ter beschikking tegen een kostendekkend tarief. In overleg is het mogelijk gebruik te maken van de gratis haal- en brengservice of een gratis leenfiets. Wilt u meer weten over vervangend vervoer? Kijk dan hier.
actie
Ververs tijdig uw olie
Ververs tijdig uw olie
Tijdig uw olie verversen is noodzakelijk voor het in conditie houden van uw motor. Onze serviceadviseurs weten welke olie voor uw auto benodigd is en adviseren u hier graag over.
actie
Nader toegelicht
Nader toegelicht
U leest het in het boekje van uw auto en hoort erover om u heen, de 'kleine beurt'. Maar wat doen wij nu eigenlijk bij een kleine beurt.
actie
Nader toegelicht
Nader toegelicht
Volgens uw vaste onderhoudsschema is uw auto op gezette tijden toe aan groot onderhoud. De zogenaamde 'grote beurt'. Wij tonen transparant wat we dan voor u doen.
Bij Van Dorst betaalt u altijd het vaste lage tarief van € 19,95 voor uw APK.
actie
Uw persoonlijke klantensite
Uw persoonlijke klantensite
Met Mijn.VanDorst.nl kunt u gemakkelijk en snel een werkplaatsafspraak maken. Maar u heeft hiermee ook zelf de regie over de gegevens die van u bij ons bekend zijn. Bent u verhuisd of zijn u persoonsgegevens gewijzigd? U kunt het zelf gemakkelijk aanpassen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
actie
Verantwoord vervangend vervoer
Verantwoord vervangend vervoer
Wilt u, omdat uw auto voor onderhoud en/of reparatie in de werkplaats is, tijdelijk over een andere auto beschikken? Bij uw Van Dorst dealer staat er altijd een uitstekende auto voor u klaar.
Sitemap
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.