Home Suzuki Jimny 2018
 

De nieuwe Jimny

Suzuki Jimny

Een eigenwijze terreinauto, de Jimny!

De Jimny is ongetwijfeld de meest eigenwijs ogende Suzuki die er rondrijdt. Zijn ietwat brutale voorkomen en stoere, hoekige vormen maken de Jimny tot een aantrekkelijke verschijning. De dakreling en de spatbord- en dorpelverbreders geven zijn uiterlijk een extra dimensie. De Exclusive-versie is voorzien van fraaie vijfspaaks lichtmetalen velgen en mistlampen vóór. Het Suzuki-logo op alle Jimny’s Metal Top vormt de zogenoemde kers op de taart. De Suzuki Jimny doet iedereen omkijken: hij is brutaal, eigenwijs maar toch ook elegant en klaar voor actie!

Groot en klein tegelijk

In- en uitstappen gaat simpel in de Jimny door de ver openslaande portieren, de lage dorpel en het walk-in-mechanisme (passagierszijde) van de rechter voorstoel. Passagiers van alle leeftijden vinden eenvoudig een plekje achter in de Suzuki Jimny. De sportieve stoelen zijn groot en bieden veel steun als het er een keer stevig aan toe gaat. Extra bagageruimte is te creëren door de achterste stoelen afzonderlijk van elkaar neer te klappen. Om even te rusten, zijn gemakkelijk alle stoelen achterover te klappen. De Jimny is ruim: hij biedt maximale ruimte binnen compacte buitenmaten.

Compacte krachtpatser


De Suzuki Jimny Metal Top heeft een efficiënte, vlotte 1.3-liter-, 16-kleppen-benzinemotor. Met deze krachtige benzinemotor reageert de Jimny heel direct en sportief. De kracht van de motor vindt zijn weg naar het wegdek via een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een speciale ketting koppelt versnellingsbak en aandrijflijn. De ketting verlaagt niet alleen in belangrijke mate frictie en lawaai, maar reduceert ook het verlies van vermogen. De Jimny is leverbaar met een soepel schakelende automatische viertrapstransmissie. Deze is voorzien van een Lock-up, wat een gunstige invloed heeft op het brandstofverbruik op de snelweg.

4x4 in hart en nieren

De Jimny met Drive Action 4x4-systeem is een terreinauto in hart en nieren. Het robuuste ladderchassis is een goede basis voor een stevige kennismaking met onverhard terrein. Het ontwerp zorgt voor een stabiel weggedrag en optimale grip in onverharde situaties. De constructie met de starre assen zorgt ervoor dat de banden altijd loodrecht op de ondergrond staan. Een stabilisatorstang aan de voorzijde houdt het eventuele overhellen doelmatig tegen. Daardoor hebben de banden van de Jimny een beter contact met het wegdek. Het resultaat is een superieure grip op iedere ondergrond. De schroefveren en de schokdempers zijn separaat bevestigd. Deze constructie zorgt ervoor dat de Suzuki Jimny een lange veerweg heeft en rustig reageert op het rijden door kuilen en over hobbels. Heftige, onvoorspelbare carrosseriereacties worden door het onderstel op adequate wijze tegengegaan. De inzittenden genieten daardoor van een hoog comfortniveau.

Het bijzondere van het Drive Action 4x4-systeem van de Jimny is dat u tot 100 kilometer per uur tussen twee- en vierwielaandrijving kunt schakelen terwijl u rijdt. Reageer onmiddellijk op veranderende weg- of weersomstandigheden. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is de knop in een andere stand te zetten. 4WD kan alleen in het terrein of op een glad wegdek worden toegepast. Staat het Drive Action 4x4-systeem in de stand 4WD, dan hebt u ook nog de keuze tussen een hoge en een lage overbrenging. De hoge gearing is geschikt om op redelijk vlakke wegen te rijden. De lage gearing bewijst zijn nut als u bijvoorbeeld een helling met mul zand wilt bedwingen.

Veiligheid

Dankzij een groot glasoppervlak en de hoge zitpositie van de bestuurder, is het overzicht over het overige verkeer vanuit de Suzuki Jimny riant. Daarnaast helpen Suzuki’s omvangrijke actieve en passieve veiligheidsmaatregelen een ongeluk te voorkomen. Elke stoel is voorzien van een driepuntsveiligheidsgordel. Standaard beschikt de Jimny over gordelspanners (voorin) en twee airbags. Suzuki heeft met behulp van computeranalyses de structuur van de carrosserie en het chassis zodanig ontworpen dat de inzittenden optimaal beschermd zijn. Bij een frontale aanrijding absorbeert deze structuur de vrijgekomen energie en leidt die vervolgens om de inzittenden heen. Aan de zijkant van de Jimny beschermen balken in de portieren het inzittendencompartiment tegen onheil van buitenaf. Het standaard aanwezige ABS in de Jimny voorkomt dat de wielen blokkeren bij te hard remmen, hierdoor blijft de auto in geval van een noodstop bestuurbaar.

Vragen? Offerte? Proefrit maken?

We begrijpen goed dat u na het lezen van bovenstaande en het bekijken van de foto's en video enthousiast bent geworden over de veelzijdige mogelijkheden van de Jimny. Testritje maken? Geen probleem, kom langs in onze showroom in Breda of Oosterhout en ervaar hem zelf.

Natuurlijk maken wij graag ook een passend voorstel voor u. Het inruilen van uw huidige auto is daarbij geen enkel probleem. Onze adviseurs bij Suzuki Breda en Suzuki Oosterhout helpen u graag verder. 

- Vraag nu een proefrit in de Jimny aan
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.