Home Onderhoud Banden Zomerbanden
 

Zomerbanden bij Van Dorst

Zomerbanden

Banden die goed presteren onder zomerse omstandigheden

Ook onder zomerse omstandigheden is het belangrijk de juiste banden onder uw auto te hebben. Bij Van Dorst adviseren onze service adviseurs u graag over de prestaties en de voor- en nadelen van zomer- en winterbanden. Weet u bijvoorbeeld wat er met een autoband gebeurd tijdens hoge temperaturen? Meer informatie over zomerbanden vindt u op deze pagina. Wilt u graag direct een werkplaatsafspraak inplannen? Dat kan gemakkelijk via de online werkplaatsmodule.

Wat is een zomerband?

Een zomerband is, zoals de naam al doet vermoeden, een autoband die de optimale prestaties levert onder zomerse omstandigheden. Dit wil zeggen dat de band in goed contact staat met het wegdek wanneer er hoge temperaturen gelden. De grip van een zomerband is bij hoge temperaturen beter dan die van een winter- of all-weatherband. Dit komt doordat een zomerband brede sleuven heeft in plaats van lamellen en een breder contact heeft met het wegdek. Met deze sleuven kan water goed geloosd worden.

Daarnaast is een zomerband gemaakt van een hardere rubbersoort dan het rubber van een winterband. Dit rubber is beter bestand tegen hoge temperaturen en zal hierdoor minder snel slijten dan een winterband onder dezelfde omstandigheden. Verder heeft het profiel van een zomerband minder diepe groeven. Hiermee wordt een loopvlakprofiel gecreëerd waarmee water beter is af te voeren en een slippartij voorkomen kan worden. Benieuwd naar de bandenmerken die bij Van Dorst verkrijgbaar zijn? Raadpleeg één van onze service adviseurs van onze merken Toyota, Lexus, Mazda, Suzuki en Mitsubishi.

Remprestaties zomerbanden

De prestatie van een zomerband ligt hoger dan die van een winterband tijdens zomerse omstandigheden. Dit heeft er mee te maken dat een zomerband bij hogere temperaturen een kortere remweg heeft dan een winter- of all-weatherband. Uit onderzoek is gebleken dat een zomerband bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een snelheid van 100 kilometer per uur een remweg heeft die gemiddeld drie meter korter is dan die van een winterband tijdens dezelfde omstandigheden.

Van Dorst adviseert zomerbanden

Het is verstandig uw winterbanden niet te gebruiken in de zomer, omdat een winterband over veel meer lamellen beschikt die juist tijdens zomerse omstandigheden zorgen voor een langere remweg en een snelle slijtage van de band. Daarnaast zorgen zomerbanden over het algemeen voor een lager brandstofverbruik in de zomer, profiteert u meer van het aantal pk's van uw auto en is de controle over het stuur beter bij hoge temperaturen. Let op dat een zomerband onder temperaturen van 7 graden Celsius juist minder presteert dan een winter- of all-weatherband. Bij Van Dorst adviseren wij u daarom tijdig u banden te laten wisselen wanneer de weersomstandigheden hier om vragen. Twijfelt u of wilt u graag meer weten over zomerbanden, winterbanden of de bandenwissel? Vraag het onze service adviseurs of maak direct een online een werkplaatsafspraak. U vindt ons in Bergen op Zoom, Breda, Oisterwijk, Oosterhout, Rijen, Roosendaal, Tilburg en Waalwijk.
actie
Uw persoonlijke klantensite
Uw persoonlijke klantensite
Met Mijn.VanDorst.nl kunt u gemakkelijk en snel een werkplaatsafspraak maken. Maar u heeft hiermee ook zelf de regie over de gegevens die van u bij ons bekend zijn. Bent u verhuisd of zijn u persoonsgegevens gewijzigd? U kunt het zelf gemakkelijk aanpassen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Vind de juiste zomerbanden voor uw auto!
Zomerbanden Van Dorst
actie
Zomerbandenzoeker
Zomerbandenzoeker
Het is het enige contact tussen uw auto en het wegdek, uw banden. Zorg ervoor dat u de juiste banden monteert en dat u ze tijdig vervangt. Via de zomerbandenzoeker heeft u altijd de juiste banden!
actie
Maak een werkplaatsafspraak
Online een werkplaatsafpraak maken
Gemakkelijk en snel direct online uw werkplaatsafspraak maken via onze online planmodule.
actie
Banden & Velgen
Banden & Velgen
Banden zijn er voor uw veiligheid en velgen voor de fraaie looks van uw auto. Een onmisbare combinatie. Meer informatie over banden en velgen leest u op onze speciale 'banden en velgen'-pagina.

Denk o.a. aan winterbanden, bandenspanningcontrole, bandenwissel, online bandenkiezer en lichtmetalen velgen.
Bewaarde auto's
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.
Auto's bekeken
Auto's vergelijken
0
Uw heeft nog geen auto's toegevoegd.